
Voor het derde jaar heeft de Bel Œuf weer eens aangetoond dat gastronomische lekkernijen een bron van solidariteit kunnen zijn, en dat de creativiteit van ambachtslieden een echt verschil kan maken in het leven van mensen.
35 Belgische chocolademakersverenigd rond hetzelfde doel, boden unieke creaties aan rond het thema van Art Decotentoongesteld in de prestigieuze omgeving van deHotel Amigoin hartje Brussel. Elk ei, met passie gebeeldhouwd, versierd en bedacht, was veel meer dan een kunstwerk voor fijnproevers: het was een symbool van hoop en vrijgevigheid.
Dit jaar, 26.250 euro werden ingezameld voor de Afdeling Kindergeneeskunde, CHU Saint-Pierre. Een bedrag dat volledig gewijd is aan het verbeteren van de ziekenhuisomgeving voor kinderen. Het doel? Een warmere, rustgevende omgeving bieden waar jonge patiënten zich veilig en verzorgd voelen.
Het initiatief is het geesteskind van chocolatier Marc Ducobudie Bel Œuf drie jaar geleden lanceerde en nog steeds de grootste namen uit de Belgische ambachtelijke chocolaterie om zich heen verzamelt. Dankzij zijn inzet en die van de deelnemers is Bel Œuf een niet te missen evenement geworden dat uitmuntendheid, solidariteit en emotie combineert.
Hartelijk dank aan Valrhona, onze gewaardeerde partner, voor het schenken van de chocolade waarmee de chocoladekunstenaars hun creaties konden maken. Ook dank aanHotel AmigoHet evenement werd elegant en sympathiek georganiseerd door de stad, die een sleutelrol speelde in dit collectieve succes.
Bel Œuf 2025Samen kunnen we echt een verschil maken - met talent, hart en veel chocolade.